Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fáradtság és gyengeség leküzdése táplálékokkal
  2023-11-21 22:23:58, kedd
 
  A fáradtság és gyengeség leküzdése táplálékokkal és tápanyagokkal

Ha fáradtnak és gyengének érezzük magunkat, akkor ez tönkreteheti az egész napunkat, hiszen kinek van kedve dolgozni, ha minden pillanatban fáradtság tör rá. Sok oka lehet a megmagyarázhatatlan fáradtságnak. Nemcsak súlyos betegség állhat a háttérben, hanem olyan banális dolgok is, mint inaktív életmód, egészségtelen táplálkozás, vitaminok, ásványi anyagok hiánya. Léteznek olyan táplálékok, amelyekből energiát is nyerhetünk, így ha fáradtnak érezzük magunkat, nincs is más dolgunk, mint ezeket fogyasztani.

Energiát nyerhetünk a banánból is, amely a nagyszerű energiaforrásnak számító természetes cukrok forrása. A banán káliumot is tartalmaz, amelyre a szervezetnek szüksége van a cukor energiává alakításához. A banán segít fenntartani a megfelelő vércukorszintet, amely drasztikus megemelkedése vagy ingadozása is oka lehet az állandó fáradtságnak.

A mandula tele van E-vitaminnal, amely segíthet leküzdeni a fáradtságot, az általános gyengeség tüneteit, illetve segíthet energikusnak maradni. A mandulában található magnéziumnak pedig nagy szerepe van a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok energiaforrásokká való átalakításában.

A ginszenget már évezredek óta fogyasztják, hiszen rengeteg energiát ad a szervezetnek a ginszengből készült tea, amely tele van értékes antioxidánsokkal. A ginszeng az idegekre is nyugtató hatást gyakorol.

Az eper alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, de az egészséges táplálkozás részeként segít energikusnak maradni. C-vitamin-tartalma is meglehetősen magas. Ez egy olyan antioxidáns, amely segít a szövetek helyreállításában, erősíti az immunitást, és kivédi a szabad gyökök okozta károsodásokat is. Az epret fogyaszthatjuk elhízás és cukorbetegség ellen, de bebizonyosodott, hogy tápanyagai a szívet és az idegrendszert is védik.

A kiegyensúlyozott étrend nagyon fontos a fáradtság és a gyengeség leküzdésében. A tojás tele van olyan tápanyagokkal, mint fehérje, vas, biotin, A-vitamin, folsav, riboflavin és pantoténsav.

A tej is segíthet, ha gyengének és fáradtnak érezzük magunkat. A meleg tejben elkevert méz nemcsak álmatlanság esetén, hanem ilyen esetben is hasznos. Magas tápanyagtartalma pedig az izmokat és a csontok egészségét is megtámogatja.

A B-vitaminok létfontosságú szerepet töltenek be a fáradtság elleni küzdelemben. Ezek a vitaminok részt vesznek a sejten belüli energiatermelés egy vagy több lépésében. Most pedig nézzük meg, hogy egyes B-vitamin-típusok milyen táplálékokban fordulnak elő. B1-vitamin: búza, rizs, tojás, zöldborsó, tej. B2-vitamin: szervhús, gomba, spenót, tojás, mandula, túró. B3-vitamin: datolya, tökmag, brokkoli, édesburgonya, spárga. B5-vitamin: mandula, káposzta, brokkoli, napraforgómag. B6-vitamin: tojás, banán, dió, tej, búzacsíra. B8-vitamin: csicseriborsó, zabpehely, szilva, narancs. B9-vitamin: brokkoli, tenger gyümölcsei, bab, paprika, cékla. B12-vitamin: tej, tojás, mandula, gomba.

A vas is segít a fáradtság leküzdésében. A megfelelő vasbevitel létfontosságú a hemoglobin előállításához. Ha a szervezet elegendő hemoglobinnal rendelkezik, akkor a sejtek elegendő oxigént kapnak. Ha a test nem jut megfelelő mennyiségű oxigénhez, akkor ez fáradtságot eredményezhet. A vas forrásai: hagymaszár, görögszéna, menta, kagyló, amaránt, quiona, csicseriborsó, spenót, cékla, aszalt sárgabarack, brokkoli.

A magnézium segít megőrizni az izmok egészségét, így csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait. A magnéziumhiány magas vérnyomást, migrént, hangulatváltozást, szorongást és fáradtságot generál. Sok magnéziumot tartalmaz a tökmag, a quiona, a kesudió, a spenót, az avokádó.

A cinkben gazdag ételek is segítenek megfékezni a fáradtságot. Ez azért van, mivel a cink biztosítja az anyagcseréhez szükséges energiát. Ezen kívül növeli az izmok funkcionális kapacitását. Cinkben bővelkedik a spenót, a kagyló, a gránátalma, a bab, a rák és a vörös húsok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: energiaforrásnak, antioxidánsokkal, kiegyensúlyozott, tápanyagtartalma, bebizonyosodott, energiatermelés, vércukorszintet, előállításához, fogyaszthatjuk, magnéziumhiány, átalakításában, károsodásokat, létfontosságú, táplálékokban, napraforgómag, tápanyagokkal, egészségtelen, táplálékokkal, idegrendszert, csicseriborsó, anyagcseréhez, cukorbetegség, megemelkedése, hemoglobinnal, eredményezhet, energikusnak, szervezetnek, alakításához, meglehetősen, fáradtságnak, tönkreteheti, leküzdésében, magnéziumnak, megtámogatja, édesburgonya, funkcionális, egész napunkat, nagyszerű energiaforrásnak, banán káliumot, szervezetnek szüksége, cukor energiává, banán segít, megfelelő vércukorszintet, állandó fáradtságnak, mandula tele, általános gyengeség, mandulában található, szénhidrátok energiaforrásokká, ginszengből készült, eper alacsony, egészséges táplálkozás, olyan antioxidáns,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Kellemes esti időtöltést  Zilahy Lajos gondolata  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  A könnyek összegyűjtése  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Beney Zsuzsa - Tavasz  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Esti kép  Esti kép  A végzet az  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A könnyek összegyűjtése  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Gárdonyi Géza - Április végén  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ma  Bizonyos kulturális szint nélk...  Alakot vált...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  A boldogság ült a világvégén  Rögtön puha Mézes Krémes  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A keserű igazság  Esti kép  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A végzet az  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész napunkat, nagyszerű energiaforrásnak, banán káliumot, szervezetnek szüksége, cukor energiává, banán segít, megfelelő vércukorszintet, állandó fáradtságnak, mandula tele, általános gyengeség, mandulában található, szénhidrátok energiaforrásokká, ginszengből készült, eper alacsony, egészséges táplálkozás, olyan antioxidáns, szövetek helyreállításában, szabad gyökök, epret fogyaszthatjuk, kiegyensúlyozott étrend, gyengeség leküzdésében, tojás tele, meleg tejben, csontok egészségét, fáradtság elleni, vitaminok részt, sejten belüli, vagy több, fáradtság leküzdésében, megfelelő vasbevitel, hemoglobin előállításához, szervezet elegendő, sejtek elegendő, magnézium segít, izmok egészségét, magnéziumhiány magas, cinkben gazdag, cink biztosítja, anyagcseréhez szükséges, izmok funkcionális, vörös húsok, energiaforrásnak, antioxidánsokkal, kiegyensúlyozott, tápanyagtartalma, bebizonyosodott, energiatermelés, vércukorszintet, előállításához, fogyaszthatjuk, magnéziumhiány, átalakításában, károsodásokat, létfontosságú, táplálékokban, napraforgómag, tápanyagokkal, egészségtelen, táplálékokkal, idegrendszert, csicseriborsó, anyagcseréhez, cukorbetegség, megemelkedése, hemoglobinnal, eredményezhet, energikusnak, szervezetnek, alakításához, meglehetősen, fáradtságnak, tönkreteheti, leküzdésében, magnéziumnak, megtámogatja, édesburgonya, funkcionális, szénhidrátok, fogyasztják, fogyasztani, fenntartani, kapacitását, ginszengből, rendelkezik, táplálkozás, fáradtságot, antioxidáns, küzdelemben, kockázatait, érrendszeri, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.